Kan ik ook boeken inleveren of verwijderen?

Terug naar de online Bibliotheek-app

Je kunt boeken niet inleveren. Wel kun je (alleen in de app) downloads verwijderen van je boekenplank. Zo maak je ruimte op je telefoon of tablet. Let op: het boek telt dan nog wel mee in het aantal uitleningen.

Zo verwijder je een download van je boekenplank:

Stap 1

Ga naar je boekenplank. Druk op de drie puntjes naast het boek.

screenshot stap 1 verwijderen download

Stap 2

Kies voor 'Download verwijderen'.

screenshot stap 2 verwijderen download

Stap 3

De download is nu verwijderd van je boekenplank. Maar het boek zelf is niet verwijderd. Het telt ook nog mee voor het aantal uitleningen.

Let op: standaard is ingesteld dat je geleende boeken automatisch downloadt. Dit betekent dat ook een verwijderd boek automatisch weer wordt gedownload. Daarom is het handig de instellingen aan te passen. Bekijk hieronder hoe je dat doet.

Zo pas je de instellingen voor automatisch downloaden aan:

Stap 1

Druk onderin het scherm op 'Meer' en dan op 'Instellingen'.

screenshot stap 1 automatisch downloaden

Stap 2

Kies voor 'Boekenplank'.

screenshot stap 2 automatisch downloaden

Stap 3

Hier kun je kiezen wanneer je automatisch wilt downloaden: altijd, nooit, of alleen bij een bepaalde bestandsgrootte. Onderaan kun je nog kiezen om alleen te downloaden als je wifi hebt.

screenshot stap 3 automatisch downloaden

Stap 4

Let op: heb je een boek nog niet gedownload, maar ga je het wel lezen of beluisteren? Dan ga je automatisch streamen. Als je geen wifi-verbinding hebt, kan dit veel mobiele data kosten.

Je kunt op je boekenplank zien of je een boek hebt gedownload. In dit voorbeeld hebben beide boeken een vinkje. Ze zijn dus allebei gedownload.

screenshot stap 4 automatisch downloaden