Hoe werkt de webplayer voor luisterboeken?

Terug naar de online Bibliotheek-app

Met de webplayer kun je luisterboeken in je webbrowser afspelen. Maar hoe werkt de player precies?

Zo werkt de webplayer:

Stap 1

Wanneer je een luisterboek hebt gevonden dat je wilt lezen, klik je op 'Beluister dit boek'.

screenshot webplayer 1

Stap 2

Nu opent vanzelf de webplayer in je browser.

screenshot webplayer 2

Stap 3

Klik op de 'play'-knop om te beginnen met afspelen. Klik daarna op het pauze-symbooltje (twee streepjes) om te pauzeren.

screenshot webplayer 3

Stap 4

Klik op de pijltjes naast de 'play'-knop om 30 seconden vooruit of terug te spoelen.

screenshot webplayer 4

Stap 5

Klik op de buitenste pijltjes om een hoofdstuk vooruit of terug te gaan.

screenshot webplayer 5

Stap 6

Klik op het 'lijst'-symbooltje om de hoofdstukken van het boek te laten zien.

screenshot webplayer 6

Stap 7

Klik op het 'timer'-symbooltje om de timer te openen. Hiermee kun je de player automatisch laten stoppen over een bepaald aantal minuten, of aan het eind van het hoofdstuk.

screenshot webplayer 7

Stap 8

Klik op '1x' om het voorleestempo aan te passen. Je kunt kiezen voor 0,5x (halve snelheid), 1x (normale snelheid), 1,5x (iets sneller) of 2x (dubbele snelheid).

screenshot webplayer 8

Stap 9

Met het geluidssymbooltje kun je het volume aanpassen. Klik erop om het geluid uit te schakelen. Als je met de muis op het symbooltje gaat staan zonder te klikken, kun je het geluid harder of zachter zetten met een schuifbalk.

screenshot webplayer 9