Mens & Maatschappij

Alle e-books


Politiek, relaties, opvoeding, filosofie, economie… We hebben honderden informatieve e-books waarin mens en maatschappij centraal staan.

Uitgelicht

 • Van hoelahoep tot hyves; de tienertijd van Ahmed Marcouch, Marcella Mesker, Ronald Plassterk, Marthe Roling, Paul van Vliet e.a.

  Violet Falkenburg

  Violet Falkenburg interviewt negen 'jongens' en acht 'meisjes' over hun leven als tiener en de tijd waarin ze opgroeiden. Ieder gesprek begint op de tienerkamer. Dat geeft een prachtige inkijk in de tienergeschiedenis van de afgelopen tachtig jaar. Hadden ze een eigen kamer? Waar droomden ze van? Hoe werden ze opgevoed? Wat stond er op de boekenplank?...

  E-book

  Bekijk details van Van hoelahoep tot hyves; de tienertijd van Ahmed Marcouch, Marcella Mesker, Ronald Plassterk, Marthe Roling, Paul van Vliet e.a.

 • 112 daar red je levens mee

  Mickelle Haest

  Iedereen kent 1-1-2 als het alarmnummer. De meldkamer verwerkt tweehonderd telefoontjes en honderdvijftig spoedritten per dag. Dagelijks nemen de medewerkers als elke seconde telt beslissingen over leven en dood. Ze staan mensen te woord die in paniek bellen met de meest uiteenlopende vragen over vechtpartijen, comazuipen, ademnood, drugsgebruik, koortsstuipen,...

  E-book

  Bekijk details van 112 daar red je levens mee