Makkelijk lezen

Terug naar Jeugd & Jongeren

Deze e-books zijn speciaal geschreven voor kinderen met die moeite hebben met lezen door bijvoorbeeld dyslexie. De verhalen hebben daarom vaak korte zinnen. (niet geschikt voor de e-reader).

Resultaat 1 - 10 (van 64)

Weergaveopties:

 • Els Hoebrechts Droombrieven

  Op een ochtend ligt er een briefje op tafel. Jasmijn leest dat haar moeder weg is. Waarnaartoe weet ze niet. Haar vader kan het haar niet vertellen. Jasmijns beste vriend Paco helpt haar door deze moeilijke tijd heen. Samen schrijven ze hun dromen op. Ze blijven voor altijd beste vrienden! En de moeder van Jasmijn? Komt ze weer terug?

  E-book

  Bekijk details van Droombrieven

 • Vivian den Hollander De brief in de fles

  Mat plaagt graag.Het liefst plaagt hij Eva.Zij zit bij hem in de klas.Maar Ties komt voor Eva op.'Laat Eva toch,' zegt hij.'Kom mee, ik heb een plan!We bouwen een vlot.'Ze varen naar een eilandje.Dan drijft het vlot weg.Wat nu?

  E-book

  Bekijk details van De brief in de fles

 • Lizzy van Pelt BRAND MEESTER!

  Murat en Lune gaan naar de brandweer.Er is een open dag.Murat trekt stiekemeen pak aan.Er komt een melding binnen.Brand!Murat gaat mee in de wagen.Hij redt een hond en voelt zich een held.Maar is hij dat ook?

  E-book

  Bekijk details van BRAND MEESTER!

 • Dirk Nielandt De tas

  Diederik en Emma moeten nablijven.Ze ontdekken op het schoolplein een tas vol geld.Van wie is al dat geld?Zit er een dief op school?Moeten ze ermee naarde politie?Ze besluiten het mysterie zelf op te lossen.Het wordt een spannend avontuur...

  E-book

  Bekijk details van De tas

 • Anneke Scholtens Iedereen kijkt altijd zo!

  Stijn is met papa en mama op de camping. Hij doet niet mee met het campingteam. Hij zoekt liever schelpen in zijn eentje. Dan ziet ook niemand zijn rare, scheve tenen. Op een keer vragen ze hem bij het volleyballen.En dan leert Stijn Emma kennen. Ze kan volleyballen als de beste. Maar zwemmen kan ze niet, zegt ze. Stijn ontdekt wat haar geheim is.

  E-book

  Bekijk details van Iedereen kijkt altijd zo!

 • Stefan Boonen In het huis van de wolf

  Gaan we hier wonen? denkt Robbe. In dit huis, vlak bij een meer? Alles is er zo oud. Alles is er zo vies. En dan dat bord boven de deur: Het huis van de wolf.

  E-book

  Bekijk details van In het huis van de wolf

 • Annemarie Bon Dat wordt feest!

  Merles ouders gaan naar een feest. Voor Merle en haar vriendin Pleun komt er een oppas. Maar waar blijft die nu? Merle en Pleun vinden alleen thuis zijn erg stoer. Als papa belt, jokt Merle dat de oppas wel is gekomen. De meiden hebben de tijd van hun leven. Maar dan wordt het feest steeds minder leuk ...

  E-book

  Bekijk details van Dat wordt feest!

 • Hans Kuyper Jacht op de eindbaas

  Joerie speelt een nieuw spel. De Eindbaas verschijnt op het scherm. 'Goed werk, Joerie,' zegt hij. 'Dat was de eerste stap. Je mag nu het kasteel uit. Ga maar naar de tuin.' Joerie snapt het niet. Er komt niets meer op het scherm. Wat raar. Een spel dat je naar buiten stuurt! Dat is iets heel nieuws...

  E-book

  Bekijk details van Jacht op de eindbaas

 • Monique van der Zanden Het raadsel van de rode ruit

  Meneer Verkwist heeft een groot, oud huis van zijn tante geërfd.De vader en moeder van Pieter-Robin en Anneroos willen het graag kopen. Ze willen er een kinderhotel van maken! Zouden het huis en de tuin daar goed genoeg voor zijn? Op een avond gaan Pieter-Robin, Anneroos en hun ouders kijken. Meneer Verkwist leidt hen rond. Boven is een glas-in-loodraam met in het midden een rode ruit. AlsPieter-Robin daardoor naar buiten kijkt, schrikt hij zich rot!

  E-book

  Bekijk details van Het raadsel van de rode ruit

 • Trude de Jonge Superheld!

  Elianne droomt ervan een held te zijn. Ze wil kinderen redden uit de klauwen van een beer. Ze wil de stad tegen een vloedgolf beschermen. Of een vliegtuig, dat uit de lucht valt, opvangen. 'Superhelden verdienen niks,' zegt haar vader. 'Word nou maar verpleegster,' zegt haar moeder. 'Jij, een superheld? Dat kun je nooit!' zegt haar broer Tobias. O nee? denkt Elianne. Let maar eens op ...

  E-book

  Bekijk details van Superheld!

Dyslectisch of slechtziend?

 • Check het aanbod

  Passend lezen in de Bibliotheek helpt! Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

  Bekijk details van