De bekeerlinge

cover 'De bekeerlinge'

Stefan Hertmans

23 juli 2019 | Tip van Nicole

Ik moest even geduld hebben tot dit boek in de online Bibliotheek kwam, maar nu kan ik hem eindelijk tippen! Een supermooi, meeslepend, aangrijpend en ook afschuwelijk boek. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Je volgt schrijver Stefan Hertmans die deze geschiedenis in prachtige woorden weet te vangen.

Middeleeuws Frankrijk. Een jong meisje uit een welgestelde christelijke familie wordt verliefd op een joodse jongen. Ze vluchten, ze krijgen kinderen, maar het is de tijd van de kruistochten, van de godsdienstoorlogen. Het noodlot slaat toe. De jonge vrouw raakt haar grote liefde kwijt en reist de halve wereld over om haar kinderen terug te vinden. Eenzaam, verdrietig, tot waanzin gedreven.

Zo mooi en beeldend beschreven. Eén scène in het bijzonder raakte me enorm - afschuwelijk. Wat een leven had die vrouw, wat heeft zij moeten offeren voor de liefde. En wat kan Stefan Hertmans schrijven.


foto panellid Nicole


Nicole
Redactiecoördinator e-books bij de online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog is een periode die blijft trekken. 'De smalle weg naar het verre noorden' van Richard Flanagan bijvoorbeeld, of 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'De bekeerlinge' (Stefan Hertmans), 'De acht bergen' (Paolo Cognetti) en 'A Tale of Two Cities' (Charles Dickens).


Alle tips van Nicole

Alle tips op een rij?