Misfit

cover 'Misfit'

Vincent Overeem

7 januari 2020 | Tip van Martijn

Met ‘Misfit’ ontsnap je even aan de donkere dagen. Het debuut van Vincent Overeem speelt zich af tijdens een bloedhete zomer, waarin de 18-jarige hoofdpersoon valt voor de prachtige en mysterieuze Kaat. En niet zo’n beetje ook. Maar zoals dat nu eenmaal gaat met prachtige en mysterieuze meisjes, in elk geval in romans: ze blijken ook iets labiels te hebben.

Gaandeweg verschuift de aandacht naar nog een belangrijke relatie in het boek: die tussen de hoofdpersoon en zijn jongere broer Krijn. ‘Het misbaksel’, zoals zijn vader hem noemde. Vanaf Krijns geboorte zakt het gezin weg in stilte en verwijt. En voordat je er erg in hebt, heeft de schrijver je met zijn vlotte stijl en strakke plot al naar het einde van ‘Misfit’ geleid. Een einde dat knettert en ontroert.

En zo ontsnap je inderdaad maar eventjes aan de duisternis, want dit boek lees je in een ruk uit.


foto panellid MartijnMartijn

Eindredacteur online Bibliotheek


Willem Frederik Hermans, Peter Terrin en Raymond Carver zijn een paar van mijn favoriete schrijvers. Ik lees vooral moderne Nederlandse literatuur, maar ook poëzie, internationale literatuur en muziek- en sporttijdschriften.

Boeken die de afgelopen tijd indruk op mij maakten: 'Grand Hotel Europa' van Ilja Leonard Pfeijffer, 'Patricia' van Peter Terrin en 'Schuld' van Walter van den Berg.


Alle tips van Martijn

Alle tips op een rij?