De leesclub

Lees deze keer met ons 'Daisy Jones & The Six' van Taylor Jenkins Reid.
Op zoek naar eerdere leesclubboeken? Bekijk het archief

Wij lezen nu

Taylor Jenkins Reid Daisy Jones & The Six

Het wel en wee van een Amerikaanse popgroep vanaf de start, hun grote successen in de jaren zeventig en hun einde na het vertrek van de zangeres.

Bekijk dit e-book


Over de schrijver

Taylor Jenkins Reid is een Amerikaanse schrijver. Behalve van 'Daisy Jones & The Six' is ze vooral bekend van de roman 'The Seven Husbands of Evelyn Hugo' uit 2017. Ze debuteerde in 2013 met 'Forever, Interrupted'. Vóór haar romandebuut werkte ze enkele jaren in de filmindustrie en op een middelbare school.

Leesclubvragen bij 'Daisy Jones & The Six'

Wat vind je van de structuur van het boek?

Het boek is op een bijzondere manier opgezet. Wat vind je van deze keuze van de schrijver? Wat voor effect heeft deze structuur op jouw leeservaring gehad?

Welk leegte heeft Daisy op te vullen?

Daisy lijkt zich te verliezen in drugs en alcohol om een leegte op te vullen. Wat denk je dat ze echt wilde, of miste?

Hoe betrouwbaar zijn de vertellers in dit verhaal?

Welke rol speelt betrouwbaarheid van het geheugen in het boek? Geloofde je de weergave van het ene personage van een gebeurtenis op bepaalde momenten meer dan die van een ander personage?

Hoe beïnvloeden de verschillende familiebanden de dynamiek binnen de band?

Eddie en Peter zijn broers van elkaar, net als Billy en Graham. Welke invloed hebben deze familiebanden op de dynamiek binnen de band?

Wat voor beeld geeft de schrijver van de jaren 70?

Als je oud genoeg bent om eigen herinneringen te hebben aan de jaren 70: vind je dat de auteur deze periode goed heeft weergegeven? En als je deze periode zelf niet hebt meegemaakt: wat voor een beeld heb je door dit boek van deze jaren gekregen?


Meer muzikale romans


Meer inspiratie voor je leesclub?