Bonita Avenue

cover 'Bonita Avenue'

Peter Buwalda

4 december 2018 | Tip van Sophie

Een Geheimtipp kun je dit boek niet noemen. Toen dit debuut van Peter Buwalda acht jaar geleden verscheen, werd het al gauw een dijk van een bestseller. ‘Meesterwerk’, ‘The Great Dutch novel’ ,’Droomdebuut’, ronkten de aanbevelingen op de achterflap. Meestal denk ik het mijne van die hysterische verkoopkreten, maar dit keer was ik het van harte eens met de recensenten en talkshowpresentatoren. En dat ben ik nog steeds.

Want tjongejonge wat een ontzettend lekker boek is dit. Spannend en meeslepend als een thriller, maar met genoeg diepgang, een vleugje seks en precies genoeg humor. En dat ook nog eens geweldig mooi geschreven. Zo’n boek waarvan je, als je het in de trein leest, gaat hopen op urenlange vertraging. Ik kijk reikhalzend uit naar Buwalda’s tweede roman, maar in de tussentijd herlees ik deze.

Bekijk het e-book

Bekijk het luisterboek


foto panellid Nicole



Sophie

Redacteur literatuur, Koninklijke Bibliotheek

Vooral in de trein lees ik veel, voornamelijk Nederlandse en Engelse literatuur. Het meest houd ik van boeken die nog een paar dagen in je hoofd blijven zitten.

Tot mijn favoriete schrijvers horen zeker Arnon Grunberg, Willem Frederik Hermans, Esther Gerritsen en Michel Houllebecq. De laatste tijd heb ik ook een voorliefde voor journalisten die - liefst met enige ironie – boeken schrijven, zoals Bram Vermeulen en Joris van Casteren. Ook de columns van Sylvia Witteman kan ik waarderen.

Van de boeken die ik onlangs las, werd ik door 'Oude meesters' van Joost de Vries intellectueel het meest geprikkeld, had 'Het monster van Essex' van Sarah Perry het gaafste plot en herkende ik mezelf het sterkst in 'Spiegel, spiegel, schouder' van Dorthe Nors.


Alle tips van Sophie