Concept M

cover 'Concept M'

Aafke Romeijn

2 oktober 2018 | Tip van Martijn

'Concept M' is een boek dat je aan het denken zet. Het speelt zich af in een fictief Nederland waarin de geheimzinnige ziekte kleurloosheid de bevolking splijt. De 25-jarige Hava is zo’n kleurloze: haar huid is doorzichtig, haar haren zijn grijs, haar ogen gitzwart. Zonder de peperdure kleurstofinjecties heeft ze geen energie om de dag door te komen.

Langzaam maar zeker verhardt de discussie over kleurloosheid. Bakken met geld zijn nodig om de zieken in leven te houden. Hava zelf is kritisch op het overheidsbeleid. Wanneer ze bevriend raakt met een groep radicalen, voelt ze dat het tijd wordt een daad te stellen.

Met dit debuut levert Romeijn een razend knap boek af. Gedurfd, relevant en intrigerend. Een vleugje sciencefiction, maar o zo realistisch. Krijg je er net als ik geen genoeg van? Goed nieuws: een vervolg is in de maak.

Bekijk het e-book

Bekijk het luisterboek


foto panellid MartijnMartijn

Eindredacteur online Bibliotheek


Willem Frederik Hermans, Peter Terrin en Raymond Carver zijn een paar van mijn favoriete schrijvers. Ik lees vooral moderne Nederlandse literatuur, maar ook poëzie, internationale literatuur en muziek- en sporttijdschriften.

Boeken die de afgelopen tijd indruk op mij maakten: 'Grand Hotel Europa' van Ilja Leonard Pfeijffer, 'Patricia' van Peter Terrin en 'Schuld' van Walter van den Berg.


Alle tips van Martijn