De bekeerlinge

cover 'De bekeerlinge'

Stefan Hertmans

23 juli 2019 | Tip van Nicole

Ik moest even geduld hebben tot dit boek in de online Bibliotheek kwam, maar nu kan ik hem eindelijk tippen! Een supermooi, meeslepend, aangrijpend en ook afschuwelijk boek. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Je volgt schrijver Stefan Hertmans die deze geschiedenis in prachtige woorden weet te vangen.

Middeleeuws Frankrijk. Een jong meisje uit een welgestelde christelijke familie wordt verliefd op een joodse jongen. Ze vluchten, ze krijgen kinderen, maar het is de tijd van de kruistochten, van de godsdienstoorlogen. Het noodlot slaat toe. De jonge vrouw raakt haar grote liefde kwijt en reist de halve wereld over om haar kinderen terug te vinden. Eenzaam, verdrietig, tot waanzin gedreven.

Zo mooi en beeldend beschreven. Eén scène in het bijzonder raakte me enorm - afschuwelijk. Wat een leven had die vrouw, wat heeft zij moeten offeren voor de liefde. En wat kan Stefan Hertmans schrijven.

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Redactiecoördinator e-books bij de online Bibliotheek

Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Net dat ene boek vinden dat je raakt is best een kunst, maar als het lukt is de beloning groot. In die zin ben ik misschien een beetje verslaafd.

Ik lees vooral literatuur. Nederlands en internationaal, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog blijft trekken. 'Onder de Drachenwand' van Arno Geiger en 'De reiziger' van Ulrich Alexander Boschwitz bijvoorbeeld. Mooie boeken die ik recentelijk las: 'The Silence of the Girls' (Pat Barker), 'A Spell of Winter' (Helen Dunmore) en 'Fall on Your Knees' (Ann-Marie MacDonald).


Alle tips van Nicole (2)