De graaf van Montecristo

cover 'De graaf van Montecristo'

Alexandre Dumas

15 januari 2019 | Tip van Nicole

Met klassiekers kan het twee kanten op: of je denkt 'was dit het nou?' of je begrijpt helemaal waarom een boek al heel lang gelezen wordt. In de laatste categorie valt 'De graaf van Montecristo'. Wat een avontuur!

Hoofdpersoon Edmond wordt bedrogen door zogenaamde vrienden, moet de gevangenis in en raakt daardoor de liefde van zijn leven kwijt. Hij wordt gedreven door maar één ding: wraak. Je zit zelf met plaatsvervangende woede op de bank.

In het begin is het even inkomen, maar zodra Edmond in zijn donkere cel wordt gegooid, wil je niets anders meer dan doorlezen. Liefde, vriendschap, wraak, moord, verraad… het ene spannende verhaal vlecht zich aan het andere. En dat alles in een beeldende, filmachtige stijl.

Dit is precies waarom ik regelmatig een klassieker lees. Mijn advies: doe het ook, je zult er geen spijt van krijgen!

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Redactiecoördinator e-books bij de online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog is een periode die blijft trekken. 'De smalle weg naar het verre noorden' van Richard Flanagan bijvoorbeeld, of 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'De bekeerlinge' (Stefan Hertmans), 'De acht bergen' (Paolo Cognetti) en 'A Tale of Two Cities' (Charles Dickens).


Alle tips van Nicole (2)

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht