De kunst van het veldspel

cover 'De kunst van het veldspel'

Chad Harbach

9 juni 2020 | Tip van Martijn

Dit boek las ik in de zomer dat ik afstudeerde. Het was vroeg in de ochtend – vond ik toen – en ik wilde niet gelijk de studieboeken in. Eerst even een paar bladzijden lezen. Die avond was ik 526 pagina's verder.

'De kunst van het veldspel' vertelt het verhaal van de jonge honkballer Henry Skrimshander. Een klein, tenger mannetje dat helemaal niet opvalt. Tot hij begint te werpen. ‘Skrimmy’ ontwikkelt zich tot een van de meest gewilde talenten van het college-honkbal. Maar dan zorgt één foute worp ervoor dat alles verandert. Niet alleen zíjn eigen leven, maar ook dat van de belangrijkste mensen in zijn omgeving staat op zijn kop. Allemaal door die ene verschrikkelijke afzwaaier.

Zelden leefde ik zo mee met een personage als in dit boek. En ik heb niet eens iets met honkbal. Wel heb ik nog een tip: begin niet aan dit boek wanneer je die dag nog iets af wilt krijgen. Je scriptie, om maar iets te noemen.

Bekijk dit e-book


foto panellid MartijnMartijn

Eindredacteur online Bibliotheek

Peter Terrin, Raymond Carver, Johan Harstad en Willem Frederik Hermans zijn een paar van mijn favoriete schrijvers. Ik lees vooral moderne Nederlandse literatuur, maar ook poëzie, internationale literatuur en muziek- en sporttijdschriften.

Boeken die de afgelopen tijd indruk op mij maakten: 'Zwarte schuur' van Oek de Jong en 'Normale mensen' van Sally Rooney.


Alle tips van Martijn