De leesclub aan het einde van de wereld

cover 'De leesclub aan het einde van de wereld'

Sophie Green

11 mei 2021 | Tip van Danique

Vijf vrouwen wonen, samen met hun families, in de Australische ‘outback’. Vrijwel onbereikbaar voor de rest van Australië en vooral op elkaar aangewezen. De vrouwen zijn erg verschillend, niet alleen in levensstijl en gedrag, maar ook in leeftijd. Toch is er iets dat ze met elkaar verbindt: een leesclub. Dankzij deze club ontstaat er een prachtige vriendschap.

‘De leesclub aan het einde van de wereld’ is in een erg rustig tempo geschreven: je leert de personen en hun problemen kennen, maar vooral de manier van leven in 1978. Geen internet, geen mobiele telefoons, niks. Alles via brieven en vooral: dingen oplossen met de mensen om je heen. Ze zijn zó op elkaar aangewezen, iets wat wij in deze tijd helemaal niet meer kennen. Een erg bijzonder en vooral mooi boek. Een boek dat je binnen een mum van tijd uitleest. Prachtig geschreven. Een boek dat ik zo nog een keer zou lezen.

Bekijk het e-book

Bekijk het luisterboek


foto panellid DaniqueDanique
Content creator bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Ik lees werkelijk alles wat los en vast zit. Van young adult tot romans en van literatuur tot thrillers. Om de paar maanden heb ik weer een ander favoriet genre. Dan lees ik alleen maar romans achter elkaar, tot ik ze niet meer kan zien. Hierna spring ik weer over naar thrillers, dan weer naar young adult… De mooiste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen zijn toch wel ‘De zon achterna’ van Shobha Rao en ‘Het huis voor ongewenste meisjes’ van Joanna Goodman.


Alle tips van Danique