De meisjes

cover 'De meisjes'

Emma Cline

12 maart 2019 | Tip van Ilse

Hoe was het om een meisje van 14 te zijn? Ik kon het me niet goed herinneren. Tot ik 'De meisjes' van Emma Cline las.

We schrijven Californië, 1969. Evie is zo ontevreden met haar leven en onzeker over zichzelf als - nou ja, een 14-jarig meisje. Ze ontmoet de oudere Suzanne, die haar meeneemt naar een hippiecommune in de buurt van San Francisco. Evie valt voor het spannende leven in de commune, de charismatische leider en Suzanne.

Natuurlijk loopt het allemaal mis. Dat maakt 'De meisjes' een spannend boek. En het is ook nog eens ontzettend goed geschreven. Maar meer dan dat laat het je (weer) zien hoe het is om zo'n meisje te zijn. De onzekerheid, het verlangen naar iets anders, beters, een toekomst, ergens bijhoren. Die gevoelens kent ieder meisje van 14. Begrip voor mezelf, begrip voor de jeugd van tegenwoordig: allemaal dankzij Emma Cline.

Bekijk dit e-book


foto panellid NicoleIlse
Contentspecialist Koninklijke Bibliotheek

Is er iets mooiers dan verdwijnen in een goed, dik boek? Voor mij niet.

Ik lees van alles. Van Russische klassiekers tot de nieuwste Murakami, van hilarische reisverhalen van Bill Bryson tot 'Homo Sapiens' van Yuval Noah Harrari. Het onderwerp en de stijl zijn niet eens zo belangrijk. Ik ga op zoek naar de belevingswereld en het verhaal van een ander. En het liefst van iemand die heel anders is dan ik.