De nadagen

cover 'De nadagen'

A.N. Ryst

26 maart 2019 | Tip van Nicole

A.N. wie?

Ja, dat had ik dus ook, toen ik dit boek in de krant zag opduiken bij de beste boeken van 2018. Maar onbekend maakt zeker niet onbemind! ‘De nadagen’ is een heel mooi, ontroerend boek. Over ouder worden, over ups en vooral downs in een huwelijk, over verschillende gezinsleden die allemaal hun eigen rare trekjes hebben. Met prachtige natuurbeschrijvingen: de vogels hippen over de pagina’s.

Het gaat over een echtpaar dat zich definitief heeft teruggetrokken op het Friese platteland. Vader raakt door de Alzheimer steeds verwarder. Zoon Niek doet verslag van het moeizame huwelijk van zijn ouders en van het gezin. Van de strubbelingen in het leven, maar zeker ook over de mooie dingen. Allemaal prachtig beschreven. Bij de dood van een van de poesjes zat ik met tranen in m’n ogen. En ik ben niet eens een poezenmens.

A.N. Ryst dus.

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Redactiecoördinator e-books bij de online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog is een periode die blijft trekken. 'De smalle weg naar het verre noorden' van Richard Flanagan bijvoorbeeld, of 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'De bekeerlinge' (Stefan Hertmans), 'De acht bergen' (Paolo Cognetti) en 'A Tale of Two Cities' (Charles Dickens).


Alle tips van Nicole (2)

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht