De ontdekking van de hemel

cover 'De ontdekking van de hemel'

Harry Mulisch

29 mei 2018 | Tip van Eric

Dit magnum opus van Mulisch was een van de eerste boeken die ik las, na een pauze volgend op het verplichte lezen voor de lijst op school. Toen ik de ruim 900 pagina’s in een dag of twee verslonden had, bleef ik beduusd, verbluft en onder de indruk achter. Met zijn allesomvattende roman had Mulisch mij voor het leven aan het lezen gekregen.

‘De ontdekking van de hemel’ is fascinerend, overweldigend en groots. En ach, soms misschien van alles wel ietsje té. Maar wat zou het? Als een boek je laat ontsnappen aan de werkelijkheid, je compleet laat opgaan in het verhaal én je inspireert om je leven lang te blijven lezen en ontdekken, dan kan een auteur zich wat mij betreft wel wat permitteren.

Bekijk dit e-book


foto panellid Eric


Eric
Coördinator online Bibliotheek

Schrijvers van wie ik veel werk heb gelezen zijn Bret Easton Ellis, Harry Mulisch en Arnon Grunberg. Mooie boeken van anderen die mij bijzonder zijn bijgebleven, zijn ‘Gloed’ van Sándor Márai, ‘De Meester en Margarita’ van Michail Boelgakov, ‘Hokwerda’s kind’ van Oek de Jong en ‘Liefdeleven’ van Marcellus Emants.

De laatste tijd lees ik meer non-fictie. Mijn interesse gaat daarbij uit naar politieke reconstructies, memoires en biografieën, en naar boeken over de Middeleeuwen en over Europese en Nederlandse geschiedenis.