De ontredderde republiek

cover 'De ontredderde republiek'

Mia Doornaert

31 juli 2018 | Tip van Eric

Wie deze zomer door Frankrijk reist, proeft misschien wat neerslachtigheid. Aanslagen, werkloosheid, stokkende integratie, weinig technologische vooruitgang… Het stemt de Fransen somber. Ze vinden het heden schril afsteken tegen het schitterende verleden. Hervorming is nodig, maar er staat altijd wel een staking in de weg.

Mia Doornaert is columnist en expert buitenlandse politiek met een bijzondere belangstelling voor Frankrijk. In dit vlot geschreven boek legt ze uit waar de bijzondere volksaard en jaloersmakende levenskunst van de Fransen vandaan komen. En hoe die er nu voor zorgen dat men zich ontredderd voelt en niet vooruit lijkt te komen.

Het verhaal van Frankrijk is rijk en onstuimig. Doornaert laat zien wat een bijzonder land het nog steeds is. Dat doet ze aan de hand van veel eigen ervaringen en ontmoetingen, waardoor ze je opnieuw laat kennismaken met dit prachtige land.

Bekijk dit e-book


foto panellid Eric


Eric
Coördinator online Bibliotheek

Schrijvers van wie ik veel werk heb gelezen zijn Bret Easton Ellis, Harry Mulisch en Arnon Grunberg. Mooie boeken van anderen die mij bijzonder zijn bijgebleven, zijn ‘Gloed’ van Sándor Márai, ‘De Meester en Margarita’ van Michail Boelgakov, ‘Hokwerda’s kind’ van Oek de Jong en ‘Liefdeleven’ van Marcellus Emants.

De laatste tijd lees ik meer non-fictie. Mijn interesse gaat daarbij uit naar politieke reconstructies, memoires en biografieën, en naar boeken over de Middeleeuwen en over Europese en Nederlandse geschiedenis.