De Parijse connectie

cover 'De Parijse connectie'

Gerrit Barendrecht

19 november 2019 | Tip van Nicole

Deze beeldende, bruisende thriller heeft alles in huis voor een paar uur heerlijk genieten. Een cocktail van spanning, liefde, lust, geweld en een mooi historisch beeld van de vrouwenhandel in het Amsterdam en Parijs van 1889.

Mooie, jonge meisjes worden misleid en naar bordelen gelokt. Hoofdpersonen zijn een jonge, ambitieuze journaliste die aan haar carrière probeert te werken en een politierechercheur met een oorlogsverleden. Ze ontmoeten elkaar als zij hem ondervraagt over een zaak. Daarna proberen ze, los van elkaar, de onderste steen boven te krijgen over een aantal verdwenen meisjes.

Wij dwalen met ze mee door de smerige delen van Amsterdam en Parijs in die tijd. Je kunt de armoede bijna zien en ruiken. Een heerlijk boek waarmee ik me geen moment heb verveeld.

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Hoofdredacteur online Bibliotheek

Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Net dat ene boek vinden dat je raakt is best een kunst, maar als het lukt is de beloning groot. In die zin ben ik misschien een beetje verslaafd.

Ik lees vooral literatuur. Nederlands en internationaal, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog blijft trekken. 'Onder de Drachenwand' van Arno Geiger en 'De reiziger' van Ulrich Alexander Boschwitz bijvoorbeeld. Mooie boeken die ik recentelijk las: 'The Silence of the Girls' (Pat Barker), 'A Spell of Winter' (Helen Dunmore) en 'Fall on Your Knees' (Ann-Marie MacDonald).


Alle tips van Nicole (2)