Storing online Bibliotheek

onderhoudsmelding


Door een storing is het op dit moment niet mogelijk om in te loggen in de app en website, nieuwe e-books of luisterboeken te lenen of de boeken op je boekenplank te lezen. We werken aan een oplossing. Excuses voor het ongemak. 

De sekte

cover 'De sekte'

Mariette Lindstein

12 mei 2020 | Tip van Danique

‘De sekte’ speelt zich af op een klein eiland aan de Zweedse kust. De net afgestudeerde Sofia raakt gefascineerd door de leer van ViaTerra. En door de leider, Franz Oswald. Terwijl ze bij de sekte is, lijkt alles geweldig en prachtig. Ze heeft het beste leven ooit. Maar er zit ook een duistere kant aan deze plek. Want zo gaat het eigenlijk altijd met sektes: je komt er niet meer weg.

Ik heb sektes altijd al een interessant onderwerp gevonden. Hoe komt het dat je je hierbij aansluit? Waarom zien mensen niet dat je er nooit meer vanaf komt? Hoe werkt die aantrekkingskracht? Deze vragen worden in het boek beantwoord, ook al is het verhaal bedacht. Logisch ook, want de schrijver heeft zelf 27 jaar lang op het hoogste niveau gewerkt in de Scientologykerk. Ze weet dus heel erg goed waar ze over praat, als het om sektes gaat. Daarnaast heeft ze een fantastische schrijfstijl. Je vliegt door het boek heen.

Bij dit boek wilde ik iets doen wat ik eigenlijk nooit doe: de laatste pagina lezen om te zien hoe het afloopt. Zó graag wil je het einde weten. En misschien wel het allerfijnste van ‘De sekte’: er zijn meer delen!

Bekijk dit e-book

Bekijk het luisterboek


foto panellid DaniqueDanique
Content creator bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Ik lees werkelijk alles wat los en vast zit. Van young adult tot romans en van literatuur tot thrillers. Om de paar maanden heb ik weer een ander favoriet genre. Dan lees ik alleen maar romans achter elkaar, tot ik ze niet meer kan zien. Hierna spring ik weer over naar thrillers, dan weer naar young adult… De mooiste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen zijn toch wel ‘De zon achterna’ van Shobha Rao en ‘Het huis voor ongewenste meisjes’ van Joanna Goodman.


Alle tips van Danique