De tienduizend dingen

cover 'De tienduizend dingen'

Maria Dermoût

24 april 2018 | Tip van Martijn

Als je één Indische roman leest, laat het dan deze zijn. ‘De tienduizend dingen’ is een magisch boek dat nog lang door je hoofd zal spoken.

Wat mij vooral pakte was de sfeer op de ‘Tuin Kleyntjes’, die Dermoût met prachtige details weet op te roepen. De geur van nootmuskaat en citroengras, het flonkergroen van de rondvliegende parkietjes, het rode vruchtvlees van de pompelmoezen.

Maar er is meer wat dit boek bijzonder maakt. De mysteries rond leven en dood, de opmerkelijke personages die voorbijkomen en, niet in de laatste plaats, de schoonheid van Dermoûts taal: poëtisch en geheimzinnig. ‘De tienduizend dingen’ is in één woord betoverend.

Bekijk dit e-book


foto panellid Martijn



Martijn

Eindredacteur online Bibliotheek


Willem Frederik Hermans, Peter Terrin en Raymond Carver zijn een paar van mijn favoriete schrijvers. Ik lees vooral moderne Nederlandse literatuur, maar ook poëzie, internationale literatuur en muziek- en sporttijdschriften.

Boeken die de afgelopen tijd indruk op mij maakten: 'Grand Hotel Europa' van Ilja Leonard Pfeijffer, 'Patricia' van Peter Terrin en 'Schuld' van Walter van den Berg.


Alle tips van Martijn

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht