De wadden

cover 'De wadden'

Mathijs Deen

10 april 2018 | Tip van Eric

Voor iedereen die weg is van de Wadden of er juist nog nooit is geweest: tijdens het lezen van dit boek van Mathijs Deen krijg je zin om er meteen (weer) naartoe te gaan. Deen beschrijft de geschiedenis van de verschillende eilanden van de prehistorie tot nu.

Hij hanteert daarbij geen droge, feitelijke stijl, maar vertelt juist poëtisch en meeslepend. Dat resulteert in non-fictie die leest als een roman. Aan de hand van verhalen van en over Romeinen en Vikingen, piraten en schipbreukelingen, boeren en vissers, vluchtelingen en badgasten schetst Deen gedetailleerd de levensloop van dit steeds veranderende stuk Nederland.

Bekijk het e-book

Bekijk het luisterboek


foto panellid Eric


Eric
Coördinator online Bibliotheek

Schrijvers van wie ik veel werk heb gelezen zijn Bret Easton Ellis, Harry Mulisch en Arnon Grunberg. Mooie boeken van anderen die mij bijzonder zijn bijgebleven, zijn ‘Gloed’ van Sándor Márai, ‘De Meester en Margarita’ van Michail Boelgakov, ‘Hokwerda’s kind’ van Oek de Jong en ‘Liefdeleven’ van Marcellus Emants.

De laatste tijd lees ik meer non-fictie. Mijn interesse gaat daarbij uit naar politieke reconstructies, memoires en biografieën, en naar boeken over de Middeleeuwen en over Europese en Nederlandse geschiedenis.