De wonderbaarlijke laatste reis van Donald Crowhurst

cover 'De wonderbaarlijke reis van Donald Crowhurst'

Nicholas Tomalin, Ron Hall

19 juni 2018 | Tip van Marijke

Een wonderlijke man, Donald Crowhurst. Ondernemer, avonturier en zelfbenoemd genie. In 1968 besluit hij deel te nemen aan de ‘Sunday Times Golden Globe Race’, de eerste non-stop-solozeilwedstrijd rond de wereld. Acht maanden later wacht hem een heldenontvangst door de verzamelde pers, familie en vrienden. Crowhurst komt echter nooit aan en is voorgoed verdwenen.

Maar hoe? Je leest het in deze adembenemende en nauwgezette reconstructie van zijn reis. Minutieus ontrafelen Tomalin en Hall het dubbelspel van Crowhurst. Het is fascinerend om te lezen hoe deze grenzeloos inventieve en manisch opgewekte man zichzelf langzaam maar zeker te gronde richt.

Een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek, spannend als een detective. Voor mensen met interesse in de zee en zeilen is de leeservaring compleet.

Bekijk dit e-book


foto panellid Marijke


Marijke
Bibliothecaris bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland


Een goed boek doet de wereld om je heen verdwijnen. Dat kan voor mij een psychologische of historische roman zijn maar evengoed een klassieker uit de wereldliteratuur.

Enkele van mijn favoriete boeken zijn 'Het leven van Pi' van Yann Martel en 'De wand' van Marlen Haushofer. Verhalen met een magisch-realistisch tintje waarin natuur en dieren een belangrijke rol spelen.

Boeken die ik afgelopen tijd met veel plezier heb gelezen zijn 'De afwezigen' van Lieke Kézér en 'Alleen met de goden' van Alex Boogers.


Alle tips van Marijke

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht