De zon achterna

cover 'De zon achterna'

Shobha Rao

5 november 2019 | Tip van Danique

Poornima en Savitha wonen in India. Ze zijn arm, moeten hard werken en zijn ook nog eens meisjes. En juist in India is het dan lastig om je eigen leven uit te stippelen, door het kastenstelsel. Als Savitha voor Poornima’s vader gaat werken, ontstaat er een prachtige vriendschap. Maar er komen ook heftige gebeurtenissen uit voort.

Dit boek behandelt een pijnlijk onderwerp, waarover denk ik veel meer gepraat zou moeten worden. Voor een westerling klinkt alles in dit boek anders, misschien ook wel gek. Maar doordat je het door de ogen van Poornima beleeft, merk je dat dit voor haar heel normaal is. Ze weet niet beter.

Shobha Rao heeft de cultuurverschillen zo goed en duidelijk neergezet: je waant je echt even in India. Ik wist dat dingen daar soms extreem kunnen zijn, maar zó extreem… Ik heb ongelooflijk meegeleefd met de twee meisjes. De verdrietige, maar krachtige sfeer komt zo mooi naar voren. Pijnlijk prachtig geschreven.

Bekijk dit e-book


foto panellid DaniqueDanique
Content creator bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Ik lees werkelijk alles wat los en vast zit. Van young adult tot romans en van literatuur tot thrillers. Om de paar maanden heb ik weer een ander favoriet genre. Dan lees ik alleen maar romans achter elkaar, tot ik ze niet meer kan zien. Hierna spring ik weer over naar thrillers, dan weer naar young adult… De mooiste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen zijn toch wel ‘De zon achterna’ van Shobha Rao en ‘Het huis voor ongewenste meisjes’ van Joanna Goodman.


Alle tips van Danique