Storing online Bibliotheek

onderhoudsmelding


Door een storing is het op dit moment niet mogelijk om in te loggen in de app en website, nieuwe e-books of luisterboeken te lenen of de boeken op je boekenplank te lezen. We werken aan een oplossing. Excuses voor het ongemak. 

Dogma

cover 'Dogma'

Anne Eekhout

23 oktober 2018 | Tip van Arno

Verschrikkelijk spannende debuutroman van Anne Eekhout. Vijf studenten – één meisje, vier jongens – kiezen voor hun filmproject een extreem onderwerp: de doodswens van één van hen. Inclusief het plan om de feitelijke zelfmoord te gaan filmen.

Het boek beschrijft zeer beklemmend hoe de groep heen en weer wordt geslingerd bij het werk aan deze lugubere documentaire. Als lezer word je door middel van flashbacks in het leven van alle vijf betrokkenen getrokken.

Het dwingt je na te denken over de essentiële zaken die dit boek aansnijdt: moet je iemands doodswens respecteren? Moet je hem helpen? Moet je hem tegenhouden? Wat is vriendschap, wat is liefde, wat is vrijheid?

Bekijk dit e-book


foto panellid ArnoArno
Collectiespecialist Nederlandse taal- en letterkunde bij de Koninklijke Bibliotheek

Ik lees alles wat los en vast zit, maar vooral Nederlandse literatuur. Soms ook Duitse. ‘Grote doden’ als Multatuli, Couperus, Nescio, Haasse en Boon wissel ik af met het indrukwekkende werk van de jongste generatie, zoals de boeken van Nina Polak, Merijn de Boer, Jamal Ouariachi en Wytske Versteeg. Ook graag en veel poëzie.


Alle tips van Arno

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht