Duizend stukjes van jou

cover 'Duizend stukjes van jou'

Claudia Gray

7 juli 2020 | Tip van Yara

‘Duizend stukjes van jou’ neemt je mee in de dystopische wereld rond hoofdpersoon Marguerite. Haar ouders zijn wetenschappers die de ‘vuurvogel’ hebben bedacht: een medaillon dat het mogelijk maakt om door dimensies te reizen.

Wanneer Marguerites vader plotseling overlijdt, is meteen duidelijk: dit is moord. Alle vingers wijzen naar een van de leerlingen van de ouders van Marguerite, die gevlucht is naar een andere dimensie en het medaillon heeft meegenomen. Marguerite gaat hem achterna naar de parallelle dimensies en is uit op maar één ding: wraak.

Dit boek is het eerste deel van Claudia Grays trilogie ‘De vuurvogel’. Haar fijne schrijfstijl zorgt ervoor dat je fantasie compleet op hol slaat. Marguerite ontmoet familieleden die niet bestaan in haar wereld, maar komt er ook achter dat bepaalde vrienden en familieleden niet bestaan in de andere dimensies. Tijdens haar reizen naar de andere werelden komt Marguerite stukje bij beetje achter de waarheid rondom de dood van haar vader.

Het verhaal bevat niet alleen broodnodige fantasie, maar ook romantiek en een flinke hoeveelheid spanning en plottwists. Dat zorgt ervoor dat je alleen maar wilt doorlezen om te ontdekken hoe het afloopt.

Zin in een boekenreeks waarin je jezelf kunt verliezen? Dan is ‘Duizend stukjes van jou’ absoluut een aanrader. 

Bekijk dit e-book


foto panellid YaraYara
Marketeer jeugd bij de Koninklijke Bibliotheek

Lezen is me met de paplepel ingegoten: mijn moeder sleurde me elke week mee naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te kiezen. Mijn liefde voor lezen ontwikkelde zich verder toen de hype rond de 'Twilight'-boeken losbarstte. Die liefde heb ik nooit meer losgelaten.

Ik heb jarenlang young-adultboeken verslonden en op z’n tijd houd ik nog van een goed YA-verhaal, zo’n verhaal waar je je compleet in kan verliezen. Daarnaast lees ik romans, maar ook non-fictie en zo nu en dan een thriller. Recentelijk las ik 'De zeven zussen'-reeks van Lucinda Riley, 'Alles op alles' van Marijke Vos en 'Vijf stappen van jou' van Rachael Lippincott.


Alle tips van Yara