Een fatsoenlijke familie

cover 'Een fatsoenlijke familie'

Rosa Ventrella

10 november 2020 | Tip van Danique

Maria is de jongste van een doodgewoon gezin. Een gezin dat zo bij jou om de hoek zou kunnen wonen. Het verhaal speelt zich echter af in de Italiaanse stad Bari in de jaren tachtig, een tijd die qua opvoeding en manier van doen heel anders is dan 2020.

Het mooie aan dit verhaal is dat het eigenlijk zo’n normaal verhaal is. Over een meisje dat zich anders voelt dan de andere kinderen uit de buurt, en daardoor erg op zichzelf is. Ik denk dat veel mensen zich hierin kunnen herkennen. In dit boek groei je samen met Maria op en krijg je heel sterk haar gevoelens mee. Haar gedachtes, haar manier van doen. Langzaam word je een klein beetje Maria.

De schrijfstijl van Rosa Ventrella is schitterend. Ze beschrijft alles zo prachtig en laat op het juiste moment de juiste stukken weg, zodat je die zelf kunt invullen. Het is een verhaal dat zachtjes voortkabbelt. Als je houdt van een roman die gewoon prachtig geschreven is, dan is ‘Een fatsoenlijke familie’ zeker iets voor jou. En ben je net zo gek op Italië als ik? Dan moet je dit boek zeker lezen. Even terug de tijd in, naar de jaren ‘80, naar dat prachtige stadje Bari.

Bekijk dit e-book


foto panellid DaniqueDanique
Content creator bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Ik lees werkelijk alles wat los en vast zit. Van young adult tot romans en van literatuur tot thrillers. Om de paar maanden heb ik weer een ander favoriet genre. Dan lees ik alleen maar romans achter elkaar, tot ik ze niet meer kan zien. Hierna spring ik weer over naar thrillers, dan weer naar young adult… De mooiste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen zijn toch wel ‘De zon achterna’ van Shobha Rao en ‘Het huis voor ongewenste meisjes’ van Joanna Goodman.


Alle tips van Danique