Een schitterend gebrek

cover 'Een schitterend gebrek'

Arthur Japin

15 mei 2018 | Tip van Nicole

O, de liefde! Giacomo Casanova en Lucia, jong en verliefd dartelen ze over het achttiende-eeuwse Italiaanse platteland. Een huwelijk lijkt aanstaande. Tot de pokken toeslaan en Lucia's gezicht onherstelbaar toetakelen.

Zo mag haar grote liefde haar niet zien: ze vertrekt. Tegen Giacomo laat ze zeggen dat ze er met een ander vandoor is. Zij liegt voor de liefde, hij ziet alleen groot verraad.

Jaren later treffen de twee elkaar weer. Maar Giacomo herkent Lucia niet vanwege de sluier die ze draagt.

Japins prachtige, ouderwetse taalgebruik past helemaal bij de tijd van het verhaal. ‘Een schitterend gebrek’ zet je aan het denken over innerlijk en uiterlijk, over gevoel en verstand.

Bekijk het e-book

Bekijk het luisterboek


foto panellid Nicole


Nicole
Redactiecoördinator e-books bij de online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog is een periode die blijft trekken. 'De smalle weg naar het verre noorden' van Richard Flanagan bijvoorbeeld, of 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'De bekeerlinge' (Stefan Hertmans), 'De acht bergen' (Paolo Cognetti) en 'A Tale of Two Cities' (Charles Dickens).


Alle tips van Nicole (2)

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht