Storing online Bibliotheek

onderhoudsmelding


Door een storing is het op dit moment niet mogelijk om in te loggen in de app en website, nieuwe e-books of luisterboeken te lenen of de boeken op je boekenplank te lezen. We werken aan een oplossing. Excuses voor het ongemak. 

Figuranten

cover 'Figuranten'

Arnon Grunberg

14 augustus 2018 | Tip van Sophie

In 'Figuranten' gebeurt eigenlijk niets. De vreemde personages dolen door het boek, jagen hun belachelijke dromen na en strooien wat met visitekaartjes. De dialogen zijn absurd, de grappen soms kluchtig, dan weer op het randje van puberaal.

Maar dat maakt allemaal niets uit. Grunbergs droge toon, observatievermogen en zwarte humor dragen dit boek. Die maskeren het sociale ongemak, de angst en de wanhoop van de hoofdpersoon. Anti-held Ewald Krieg heeft ook iets onverzettelijks dat ik bewonder. Dat zit ‘m in hoe hij zich niét neerlegt bij zijn onvermogen als acteur, als minnaar, als mens.

Voor mij een geweldige eyeopener: cultiveer je angst.

Bekijk dit e-book


foto panellid NicoleSophie

Redacteur literatuur, Koninklijke Bibliotheek

Vooral in de trein lees ik veel, voornamelijk Nederlandse en Engelse literatuur. Het meest houd ik van boeken die nog een paar dagen in je hoofd blijven zitten.

Tot mijn favoriete schrijvers horen zeker Arnon Grunberg, Willem Frederik Hermans, Esther Gerritsen en Michel Houllebecq. De laatste tijd heb ik ook een voorliefde voor journalisten die - liefst met enige ironie – boeken schrijven, zoals Bram Vermeulen en Joris van Casteren. Ook de columns van Sylvia Witteman kan ik waarderen.

Van de boeken die ik onlangs las, werd ik door 'Oude meesters' van Joost de Vries intellectueel het meest geprikkeld, had 'Het monster van Essex' van Sarah Perry het gaafste plot en herkende ik mezelf het sterkst in 'Spiegel, spiegel, schouder' van Dorthe Nors.


Alle tips van Sophie

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht