Gehaaid

cover 'Gehaaid'

Steven Hall

21 mei 2019 | Tip van Ilse

Ik kan je één ding beloven: zo’n boek heb je niet eerder gelezen. Is het een hartverscheurend liefdesverhaal? Een bloedstollende thriller? Een grafische novelle? Een postmoderne ideeënroman? Ja. Allemaal tegelijk.

Eric Sanderson wordt wakker en weet niet wie hij is. Hij ontvangt brieven met bizarre boodschappen en opdrachten, ondertekend door ‘de eerste Eric’. Terwijl Eric onderzoekt wie hij is, ontdekt hij dat – je leest het goed – een conceptuele haai op hem jaagt. De haai is uit op zijn herinneringen. Maar hoe versla je een conceptuele haai?

Een boek over de kracht van verhalen. Over identiteit, liefde, communicatie en verbeeldingskracht. Een boek met een gigantische bibliotheek erin. En een kat die Ian heet.

Bekijk dit e-book


foto panellid NicoleIlse
Contentspecialist Koninklijke Bibliotheek

Is er iets mooiers dan verdwijnen in een goed, dik boek? Voor mij niet.

Ik lees van alles. Van Russische klassiekers tot de nieuwste Murakami, van hilarische reisverhalen van Bill Bryson tot 'Homo Sapiens' van Yuval Noah Harrari. Het onderwerp en de stijl zijn niet eens zo belangrijk. Ik ga op zoek naar de belevingswereld en het verhaal van een ander. En het liefst van iemand die heel anders is dan ik.