Storing online Bibliotheek

onderhoudsmelding


Door een storing is het op dit moment niet mogelijk om in te loggen in de app en website, nieuwe e-books of luisterboeken te lenen of de boeken op je boekenplank te lezen. We werken aan een oplossing. Excuses voor het ongemak. 

Hallo muur

cover 'Hallo muur'

Erik Jan Harmens

18 december 2018 | Tip van Marijke

In ‘Hallo muur’ legt Erik Jan Harmens een bijzondere getuigenis af over zijn jarenlange alcoholverslaving. Ontwapenend eerlijk vertelt hij over de cruciale periodes in zijn leven. Van zijn jonge jaren tot zijn proces van clean worden. Met als rode draad alcohol, eindeloze hoeveelheden alcohol.

Harmens spaart de lezer niet. Dit levert komische, maar ook ongemakkelijke momenten op. Met ironie en zelfspot houdt de schrijver zichzelf een spiegel voor. Als lezer ervaar je de kracht van de verslaving, je voelt het uitzinnige verlangen naar de roes. Je hoopt dat het goedkomt. Dat er een einde komt aan de slijtageslag, zodat de hoofdpersoon weer kan voelen dat hij leeft. Heel bijzonder om mee te maken.

Bekijk dit e-book


foto panellid Marijke


Marijke
Bibliothecaris bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland


Een goed boek doet de wereld om je heen verdwijnen. Dat kan voor mij een psychologische of historische roman zijn maar evengoed een klassieker uit de wereldliteratuur.

Enkele van mijn favoriete boeken zijn 'Het leven van Pi' van Yann Martel en 'De wand' van Marlen Haushofer. Verhalen met een magisch-realistisch tintje waarin natuur en dieren een belangrijke rol spelen.

Boeken die ik afgelopen tijd met veel plezier heb gelezen zijn 'De afwezigen' van Lieke Kézér en 'Alleen met de goden' van Alex Boogers.


Alle tips van Marijke

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht