Heerestraat & Rozenlaan

cover 'Heerestraat & Rozenlaan'

Carlie van Tongeren

22 september 2020 | Tip van Yara

Carlie van Tongeren is bekend als chicklitauteur. ‘Heerestraat & Rozenlaan’ is haar debuut in het young-adultgenre. En wát voor één! Niet alleen het omslag nodigt je direct uit om het verhaal te lezen, maar ook het onderwerp. Vanaf bladzijde één neemt de schrijfster je mee met haar prettige en luchtige schrijfstijl. Dit maakt dat het boek, ondanks een onderwerp als ‘gescheiden ouders’, toch niet te zwaar wordt.

‘Heerestraat & Rozenlaan’ draait om hoofdpersonage Nina. Je krijgt een inkijkje in haar veel te hectische leven. Iedere zondag moet ze verhuizen van de ene ouder naar de andere, waardoor ze zich nooit ergens thuis voelt. Haar moeder zit er flink doorheen en haar vader heeft een heel nieuw leven opgebouwd met nieuwe vrouw en twee (stief)kinderen. Dit maakt het niet veel makkelijker voor Nina. Daarnaast moet ze ook nog eindexamen doen. Kortom: haar leven staat op z’n kop. Gelukkig heeft ze één belangrijke stabiele factor: haar oma.

In dit verhaal lees je de ervaringen van Nina rond de scheiding van haar ouders. En wat voor impact het op haar heeft dat ze in twee huizen woont. Hoewel ‘gescheiden ouders’ een lastig onderwerp is, weet ik zeker dat Carlie van Tongeren met dit boek veel duidelijk maakt over hoe het leven is als je ouders zijn gescheiden. Juist ook voor mensen die niet uit zo’n gezin komen. Door de vlotte en luchtige manier van schrijven lees je dit boek in een zucht uit!

Bekijk dit e-book


foto panellid YaraYara
Marketeer jeugd bij de Koninklijke Bibliotheek

Lezen is me met de paplepel ingegoten: mijn moeder sleurde me elke week mee naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te kiezen. Mijn liefde voor lezen ontwikkelde zich verder toen de hype rond de 'Twilight'-boeken losbarstte. Die liefde heb ik nooit meer losgelaten.

Ik heb jarenlang young-adultboeken verslonden en op z’n tijd houd ik nog van een goed YA-verhaal, zo’n verhaal waar je je compleet in kan verliezen. Daarnaast lees ik romans, maar ook non-fictie en zo nu en dan een thriller. Recentelijk las ik 'De zeven zussen'-reeks van Lucinda Riley, 'Alles op alles' van Marijke Vos en 'Vijf stappen van jou' van Rachael Lippincott.


Alle tips van Yara