Storing online Bibliotheek

onderhoudsmelding


Door een storing is het op dit moment niet mogelijk om in te loggen in de app en website, nieuwe e-books of luisterboeken te lenen of de boeken op je boekenplank te lezen. We werken aan een oplossing. Excuses voor het ongemak. 

Hemel en hel

cover 'Hemel en hel'

Jón Kalman Stefánsson

19 februari 2019 | Tip van Marijke

Dit boek pakte mij vanaf de eerste pagina. Tegen het decor van het mythische IJslandse landschap treed je een vergeten wereld binnen. Een wereld waarin een dorpsgemeenschap afhankelijk is van de visvangst en de mannen hun leven riskeren op zee. Het donker, de kou, de ontberingen: de schrijver weet een sfeer op te roepen alsof je er zelf bij bent.

Centrale figuur is ‘de jongen’, wiens leven wordt gekenmerkt door verlies. We volgen hem op zijn zoektocht naar wat leven eigenlijk is. Het verhaal is doorspekt met prachtige filosofische bespiegelingen: ‘De petroleumlamp geeft goed licht en zorgt ervoor dat de avond buiten donkerder eruitziet dan hij is, want des te meer licht, des te meer duisternis, zo zit de wereld in elkaar’.

Een ode aan de vriendschap en de menselijke natuur. Met nog veel fijne leesuurtjes in het verschiet, want dit is het eerste deel van een trilogie.

Bekijk dit e-book


foto panellid Marijke


Marijke
Bibliothecaris bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland


Een goed boek doet de wereld om je heen verdwijnen. Dat kan voor mij een psychologische of historische roman zijn maar evengoed een klassieker uit de wereldliteratuur.

Enkele van mijn favoriete boeken zijn 'Het leven van Pi' van Yann Martel en 'De wand' van Marlen Haushofer. Verhalen met een magisch-realistisch tintje waarin natuur en dieren een belangrijke rol spelen.

Boeken die ik afgelopen tijd met veel plezier heb gelezen zijn 'De afwezigen' van Lieke Kézér en 'Alleen met de goden' van Alex Boogers.


Alle tips van Marijke

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht