Het geheim van Penumbra's boekwinkel

cover 'Het geheim van Penumbra's boekwinkel'

Robin Sloan

9 februari 2021 | Tip van Danique

Een boek over een boekwinkel? Daar zeg ik geen nee tegen. Zonder te kijken waar het boek écht over ging, begon ik met lezen. En juist hierdoor heeft het boek mij enorm verrast. Penumbra’s boekwinkel is namelijk niet zomaar een boekwinkel. Nee, het is een heel bizar winkeltje, dat 24 uur per dag open is en amper klanten heeft.

Clay Jannon verliest zijn baan als webdesigner en neemt een baantje aan in deze boekwinkel. De nachten zijn voor hem. Het enige wat de nachtelijke klanten doen, is een boek lenen. Nooit kopen. Daarnaast moet Clay álles over deze klanten vastleggen. Hoe zien ze eruit? Hoe gedragen ze zich? Totdat de winkel plotseling dicht is en Clay achter het geheim aan gaat.

Het concept van “Penumbra’s boekwinkel” is enorm goed bedacht én het boek leest ook nog eens erg lekker weg. Binnen een mum van tijd had ik het uit. Robin Sloans schrijfstijl is vlot, maar bovenal grappig. Dit boek is echt een mix van verschillende genres. Een beetje roman, een hoop spanning en een klein snufje fantasy.

En zeg nou eerlijk: een boek over boeken, boekwinkels, e-books en ontzettend oude boeken, dat móet je toch lezen als boekliefhebber?

Bekijk dit e-book


foto panellid DaniqueDanique
Content creator bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Ik lees werkelijk alles wat los en vast zit. Van young adult tot romans en van literatuur tot thrillers. Om de paar maanden heb ik weer een ander favoriet genre. Dan lees ik alleen maar romans achter elkaar, tot ik ze niet meer kan zien. Hierna spring ik weer over naar thrillers, dan weer naar young adult… De mooiste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen zijn toch wel ‘De zon achterna’ van Shobha Rao en ‘Het huis voor ongewenste meisjes’ van Joanna Goodman.


Alle tips van Danique