Hier sneeuwt het nooit

cover 'Hier sneeuwt het nooit'

Gilles van der Loo

20 augustus 2019 | Tip van Martijn

Sfeervolle decors, kleurrijke personages, goed gekozen details. Hoe kort de verhalen ook zijn, in ‘Hier sneeuwt het nooit’ betreed je werelden die je bijblijven.

Neem het verhaal van buschauffeur Omar in New York. Tijdens zijn ochtenddienst ontmoet hij een meisje dat diepe gevoelens in hem wakker maakt. Hij fantaseert over een toekomst met haar. Tegelijk denkt hij terug aan zijn jeugd in Curaçao: zijn broodtrommel, de boodschappenlijstjes van zijn moeder met bakbananen en groene pepers. En dan, net als het echt romantisch dreigt te worden, staat een vreemd grijnzende jongeman op. Crystal meth, denkt Omar. ‘Als een vis onder het mes van nana ging de jas van de junkie open.’

Van der Loo schrijft beeldend en weet het gevoelsleven van zijn personages mooi over te brengen. Met een fijne dosis melancholie, zonder dat het zoetsappig wordt. Perfect leesvoer voor een zachte augustusavond.

Bekijk dit e-book


foto panellid MartijnMartijn

Eindredacteur online Bibliotheek


Peter Terrin, Raymond Carver, Johan Harstad en Willem Frederik Hermans zijn een paar van mijn favoriete schrijvers. Ik lees vooral moderne Nederlandse literatuur, maar ook poëzie, internationale literatuur en muziek- en sporttijdschriften.

Boeken die de afgelopen tijd indruk op mij maakten: 'Zwarte schuur' van Oek de Jong en 'Normale mensen' van Sally Rooney.


Alle tips van Martijn