Kinderen van het ruige land

cover 'Kinderen van het ruige land'

Auke Hulst

3 april 2018 | Tip van Marijke

Deze sterk autobiografische roman maakt diepe indruk. Vier jonge kinderen worden door hun moeder min of meer aan hun lot overgelaten na het plotselinge overlijden van hun vader. Ondanks dit trieste gegeven is het een allerminst eenduidig verhaal over verwaarlozing en de gevolgen daarvan.

In sprankelende stijl, op vaak komische toon, beschouwt Kai zijn chaotische leven en dat van zijn familieleden. Met de lichtheid en onbevangenheid die zo uniek is voor de kindertijd. Dit boek bewijst dat een situatie nooit zwart-wit is en dat ‘schuld’ een betrekkelijk begrip is.

Bekijk het e-book

Bekijk het luisterboek


foto panellid Marijke


Marijke
Bibliothecaris bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland


Een goed boek doet de wereld om je heen verdwijnen. Dat kan voor mij een psychologische of historische roman zijn maar evengoed een klassieker uit de wereldliteratuur.

Enkele van mijn favoriete boeken zijn 'Het leven van Pi' van Yann Martel en 'De wand' van Marlen Haushofer. Verhalen met een magisch-realistisch tintje waarin natuur en dieren een belangrijke rol spelen.

Boeken die ik afgelopen tijd met veel plezier heb gelezen zijn 'De afwezigen' van Lieke Kézér en 'Alleen met de goden' van Alex Boogers.


Alle tips van Marijke