Knap voor een dik meisje

cover 'Knap voor een dik meisje?'

Tatjana Almuli

25 augustus 2020 | Tip van Ilse

Dit boek kwam ik tegen in onze eigen Vakantiebieb. Had ik ‘Knap voor een dik meisje’ anders ook gelezen? Ik denk het niet. Is dat zonde? Ja.

Tatjana (na het lezen van het boek ken ik haar zo goed dat ik haar best bij haar voornaam mag noemen van mezelf) omschrijft uitgebreid hoe het is om dik te zijn. Dat dat moeilijk is, vond ik niet zo verrassend: wat me wél verbaasde is op hoeveel aspecten van je leven dik zijn invloed heeft. Wat dit boek zo lezenswaardig maakt, is dat het je een ontzettend persoonlijke inkijk geeft in de body positivity movement en waarom die zo belangrijk is.

‘Knap voor een dik meisje’ leest weg als een serie uitgebreide Instagram-stories. En dat bedoel ik positief. Tatjana schrijft helder en kort, de hoofdstukken zijn niet te lang én ze betrekt er ook ervaringen van andere dikke mensen bij. Heb je dit boek uit? Volg haar dan ook op Instagram – want daar gaat dit verhaal natuurlijk gewoon verder.

Bekijk dit e-book


foto panellid NicoleIlse
Contentspecialist Koninklijke Bibliotheek

Is er iets mooiers dan verdwijnen in een goed, dik boek? Voor mij niet.

Ik lees van alles. Van Russische klassiekers tot de nieuwste Murakami, van hilarische reisverhalen van Bill Bryson tot 'Homo Sapiens' van Yuval Noah Harrari. Het onderwerp en de stijl zijn niet eens zo belangrijk. Ik ga op zoek naar de belevingswereld en het verhaal van een ander. En het liefst van iemand die heel anders is dan ik.