Komt een paard de kroeg binnen

cover 'Komt een paard de kroeg binnen'

David Grossman

5 juni 2018 | Tip van Martijn

‘Komt een paard de kroeg binnen’ is een van de bijzonderste boeken die ik de afgelopen jaren las. Een verhaal in de vorm van een stand-upvoorstelling.

De joodse komiek Dov Grinstein is niet bang voor wat provocatie. Hij spreekt zijn publiek graag direct toe en is niet te beroerd om zichzelf er af en toe flink van langs te geven. In zijn nieuwe voorstelling gaat hij verder dan ooit. Terwijl de zaal langzaam maar zeker leegstroomt, komt Grinstein steeds dichter bij de verrassende kern van zijn verhaal.

Als lezer blijf je overdonderd achter. Je hebt een verhaal gelezen zoals je dat nog nooit las, van een verteller die achteloos alle registers opentrekt. Ik ken maar weinig schrijvers die dat kunnen.

Bekijk dit e-book


foto panellid MartijnMartijn

Eindredacteur online Bibliotheek


Willem Frederik Hermans, Peter Terrin en Raymond Carver zijn een paar van mijn favoriete schrijvers. Ik lees vooral moderne Nederlandse literatuur, maar ook poëzie, internationale literatuur en muziek- en sporttijdschriften.

Boeken die de afgelopen tijd indruk op mij maakten: 'Grand Hotel Europa' van Ilja Leonard Pfeijffer, 'Patricia' van Peter Terrin en 'Schuld' van Walter van den Berg.


Alle tips van Martijn

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht