Lobbyland

cover 'Lobbyland'

Ariejan Korteweg & Eline Huisman

26 juni 2018 | Tip van Eric

Bijsturende sms’jes aan Kamerleden tijdens het debat, banken die meeschrijven aan wetten: op het Binnenhof wordt niets gedaan of besloten zonder de lobbyist. Korteweg en Huisman geven in ‘Lobbyland’ een fascinerend inkijkje in het Nederlandse lobbylandschap. En dan blijkt de politiek hier behoorlijk ondoorzichtig vergeleken met andere landen.

De auteurs spraken maandenlang met lobbyisten van de oude en de nieuwe stempel. Ze bezochten borrels en partijen en waren aanwezig bij een bijeenkomst van een geheim lobbygenootschap. Het resultaat is een onthullend verhaal over macht, beïnvloeding en besluitvorming in de Nederlandse polder. Maar ook een verhaal dat laat zien dat iedereen in Nederland vertegenwoordigd is in Den Haag. Met dank aan de lobby.

Bekijk dit e-book


foto panellid Eric


Eric
Coördinator online Bibliotheek

Schrijvers van wie ik veel werk heb gelezen zijn Bret Easton Ellis, Harry Mulisch en Arnon Grunberg. Mooie boeken van anderen die mij bijzonder zijn bijgebleven, zijn ‘Gloed’ van Sándor Márai, ‘De Meester en Margarita’ van Michail Boelgakov, ‘Hokwerda’s kind’ van Oek de Jong en ‘Liefdeleven’ van Marcellus Emants.

De laatste tijd lees ik meer non-fictie. Mijn interesse gaat daarbij uit naar politieke reconstructies, memoires en biografieën, en naar boeken over de Middeleeuwen en over Europese en Nederlandse geschiedenis.