Lyssa

cover 'Lyssa'

Tom Hofland

6 oktober 2020 | Tip van Nicole

Hulde aan Tom Hofland, zo’n Nederlands debuut zie je bijna nooit meer! Een avontuurlijk, klassiek liefdesdrama, inclusief duels, landgoederen en paardenraces.

Het speelt zich af in 1877, in de fictieve stad Mestopes. De jonge officier Gaspar ontmoet aan het begin van zijn zomerverlof op het station de knappe Lyssa. Zij is de vrouw van de rijke en machtige Viktor, die eigenaar is van een grote krant. Deze ontmoeting is het begin van een enerverende zomer, vol (onmogelijke?) liefde, vriendschap en verraad.

Er gebeurt veel, het is meeslepend, het leest als een trein. Mooi geschreven in een beetje klassieke stijl. En vooral: Hofland creëert gewoon lekker een nieuwe wereld, laat zijn pen en zijn fantasie hun gang gaan. Een cadeautje voor de lezer!

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Hoofdredacteur online Bibliotheek

Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Net dat ene boek vinden dat je raakt is best een kunst, maar als het lukt is de beloning groot. In die zin ben ik misschien een beetje verslaafd.

Ik lees vooral literatuur. Nederlands en internationaal, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog blijft trekken. 'Onder de Drachenwand' van Arno Geiger en 'De reiziger' van Ulrich Alexander Boschwitz bijvoorbeeld. Mooie boeken die ik recentelijk las: 'The Silence of the Girls' (Pat Barker), 'A Spell of Winter' (Helen Dunmore) en 'Fall on Your Knees' (Ann-Marie MacDonald).


Alle tips van Nicole (2)