Storing online Bibliotheek

onderhoudsmelding


Door een storing is het op dit moment niet mogelijk om in te loggen in de app en website, nieuwe e-books of luisterboeken te lenen of de boeken op je boekenplank te lezen. We werken aan een oplossing. Excuses voor het ongemak. 

Nestvlieders

cover 'Nestvlieders'

Merijn de Boer

18 juni 2019 | Tip van Arno

Een ‘nestvlieder’ is een diersoort die na de geboorte al heel snel op eigen benen kan staan en snel het ouderlijk nest verlaat. Merijn de Boer volgt in zijn debuutbundel vier menselijke nestvlieders. Het zijn adembenemende verhalen over uiterst merkwaardige personages die op zoek zijn. Maar waarnaar eigenlijk?

De Boer zit zijn personages nauw op de huid en weet je als lezer heel slim en subtiel zijn bizarre verhalen binnen te sleuren. Bijvoorbeeld in ‘Balthasar Tak’, over de gelijknamige jongen die een verre reis maakt naar een raar, ongedefinieerd land. Een vieze jongen ook: zijn onhygiënische gedrag bezorgt je al lezend ernstige jeuk. Toch moet je verder, want je wil weten hoe het met Balthasar afloopt.

Beklemmend, spannend, luguber, grotesk en angstaanjagend. Dat zijn de verhalen van Merijn de Boer. Maar ze zijn vooral verslavend goed.

Bekijk dit e-book


foto panellid ArnoArno
Collectiespecialist Nederlandse taal- en letterkunde bij de Koninklijke Bibliotheek

Ik lees alles wat los en vast zit, maar vooral Nederlandse literatuur. Soms ook Duitse. ‘Grote doden’ als Multatuli, Couperus, Nescio, Haasse en Boon wissel ik af met het indrukwekkende werk van de jongste generatie, zoals de boeken van Nina Polak, Merijn de Boer, Jamal Ouariachi en Wytske Versteeg. Ook graag en veel poëzie.


Alle tips van Arno