Niets weerstaat de nacht

cover 'Niets weerstaat de nacht'

Delphine de Vigan

28 mei 2019 | Tip van Nicole

Deze autobiografische roman was razend populair in Frankrijk. Een prachtig boek van een dochter over haar moeder.

Schrijfster Delphine de Vigan duikt in de geschiedenis van haar familie. En dan vooral van haar moeder Lucile, die zelfmoord heeft gepleegd. Wat er allemaal naar boven komt, stemt niet vrolijk. Ongelukken, zelfmoord, mogelijk misbruik... Lucile worstelt zich door het leven en wordt meerdere keren opgenomen. Haar dochters groeien niet bepaald op met een veilig thuis. Toch zijn zij de zin van haar bestaan.

Dochter Delphine noteert zelf: ´Ik wil kunnen genieten van het geluk dat ik heb, van mijn energie, van mijn vreugde, zonder te denken dat iets vreselijks ons te gronde zal richten en dat ons in het donker altijd verdriet te wachten staat.’ Als je het boek uit hebt kun je alleen nog maar denken: laat het haar alsjeblieft lukken.

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Redactiecoördinator e-books bij de online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog is een periode die blijft trekken. 'De smalle weg naar het verre noorden' van Richard Flanagan bijvoorbeeld, of 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'De bekeerlinge' (Stefan Hertmans), 'De acht bergen' (Paolo Cognetti) en 'A Tale of Two Cities' (Charles Dickens).


Alle tips van Nicole (2)

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht