Op reis met de Hope

cover 'Op reis met de Hope'

Joshua van Eijndhoven

18 mei 2021 | Tip van Ilse

Heb jij na een jaar van lockdowns ook zo’n zin om op vakantie te gaan? Ik wel. Tijd voor een reisverhaal dus. In dit boek lees je hoe Joshua van Eijndhoven in zes jaar rond de wereld zeilt, op plekken komt waar geen toeristen te vinden zijn en de liefde van zijn leven vindt. Als je er even helemaal uit wilt, is dit een prima manier.

Handig: Van Eijndhoven omschrijft tussen de regels door ook nog hoe je dat regelt, zo’n zeilreis om de wereld. Hoe spaar je genoeg? Hoe kom je onderweg aan geld? Maar ook: welke kennis heb je nodig? Hoe haal je het meest uit je reis?

De schrijver vertelt hoe hij stormen trotseert, sigaretten en rum ruilt voor verse groenten en fruit, met lokale volkeren onder water jaagt op octopussen, na weken op zee aankomt op de meest exotische bestemmingen - maar daar ligt de kracht van het boek voor mij niet. Ook niet bij hoe zijn blik op de wereld verandert door zijn reis. Dit boek wordt bijzonder door Joshua’s groeiende vertrouwen dat alles precies zal gaan zoals het moet. Dat alles op zijn pootjes terechtkomt, als je ervoor werkt. En dat is een wijsheid waar we nu allemaal wat mee kunnen volgens mij.

Bekijk dit e-book


foto panellid NicoleIlse
Contentspecialist Koninklijke Bibliotheek

Is er iets mooiers dan verdwijnen in een goed, dik boek? Voor mij niet.

Ik lees van alles. Van Russische klassiekers tot de nieuwste Murakami, van hilarische reisverhalen van Bill Bryson tot 'Homo Sapiens' van Yuval Noah Harrari. Het onderwerp en de stijl zijn niet eens zo belangrijk. Ik ga op zoek naar de belevingswereld en het verhaal van een ander. En het liefst van iemand die heel anders is dan ik.