Roem

cover 'Roem'

Daniel Kehlmann

6 maart 2018 | Tip van Marijke

Moderne technologie en miscommunicatie leiden in 'Roem' tot een reeks absurde gebeurtenissen met grote gevolgen.

Een sullige echtgenoot beschikt ineens over het nummer van een beroemd acteur die kort daarop onvermijdelijk in de vergetelheid raakt. Een schrijver, beroemd van zijn boeken over een arts, gaat een relatie aan met een echte arts die niets over haar leven kwijt wil uit angst in zijn verhaal te belanden. Een internettrol die juist niets liever wil dan dat.

Een variëteit van personages trekt voorbij wier levens in meerdere plots en subplots op ingenieuze wijze met elkaar verbonden zijn. Illusie en werkelijkheid lopen zo in elkaar over dat de ontknoping mij totaal verraste. Hilarisch en betoverend.

Bekijk dit e-book


foto panellid Marijke


Marijke
Bibliothecaris bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland


Een goed boek doet de wereld om je heen verdwijnen. Dat kan voor mij een psychologische of historische roman zijn maar evengoed een klassieker uit de wereldliteratuur.

Enkele van mijn favoriete boeken zijn 'Het leven van Pi' van Yann Martel en 'De wand' van Marlen Haushofer. Verhalen met een magisch-realistisch tintje waarin natuur en dieren een belangrijke rol spelen.

Boeken die ik afgelopen tijd met veel plezier heb gelezen zijn 'De afwezigen' van Lieke Kézér en 'Alleen met de goden' van Alex Boogers.


Alle tips van Marijke

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht