Schoonheid macht liefde

cover 'Schoonheid macht liefde'

Sharon Gesthuizen

6 november 2018 | Tip van Eric

Vorige maand werd bekend dat voormalig SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen begin dit jaar is overgestapt naar GroenLinks. Als je haar autobiografie uit 2017 leest, vraag je je af: waarom heeft ze dat niet véél eerder gedaan? In ‘Schoonheid macht liefde’ geeft Gesthuizen namelijk een ontluisterend maar smakelijk inkijkje in de mores binnen de SP: ijzeren discipline, snoeiharde omgangsvormen en zero tolerance voor tegenspraak.

Maar het boek is meer dan een afrekening met de partij, Jan Marijnissen en Agnes Kant. Het is vooral een indringend verhaal over de wissel die tomeloze ambitie en keihard werken trekken op je relatie, je gezinsleven en je gezondheid. Hoe voelt het als die er alle drie aan onderdoor dreigen te gaan? Wat doe je om er weer bovenop te komen? En wat drijft je om vervolgens door te blijven gaan?

Bekijk dit e-book


foto panellid Eric


Eric
Coördinator online Bibliotheek

Schrijvers van wie ik veel werk heb gelezen zijn Bret Easton Ellis, Harry Mulisch en Arnon Grunberg. Mooie boeken van anderen die mij bijzonder zijn bijgebleven, zijn ‘Gloed’ van Sándor Márai, ‘De Meester en Margarita’ van Michail Boelgakov, ‘Hokwerda’s kind’ van Oek de Jong en ‘Liefdeleven’ van Marcellus Emants.

De laatste tijd lees ik meer non-fictie. Mijn interesse gaat daarbij uit naar politieke reconstructies, memoires en biografieën, en naar boeken over de Middeleeuwen en over Europese en Nederlandse geschiedenis.