Stad der dieven

cover 'Stad der dieven'

David Benioff

5 oktober 2021 | Tip van Nicole

Mooi, waanzinnig avontuur in een dieptrieste periode, geschreven door de scenarist van Game of Thrones. Twee jonge jongens zijn los van elkaar opgepakt in bezet Leningrad in 1942. De enige manier om aan de dood te ontkomen, is een dozijn eieren vinden voor de bruidstaart van de dochter van een kolonel. De eieren moeten er binnen vijf dagen zijn. In een stad waar geen kippen meer over zijn, lijkt dat een onmogelijke opgave, maar de jongens kunnen niet anders.

Wat volgt is een bizarre voettocht op zoek naar de eieren en een opbloeiende vriendschap tussen de twee jongens. Gruwelijke en grappige momenten wisselen elkaar in rap tempo af. Een origineel en pakkend boek, dat leest als een trein. Ontroerend en verdrietig, maar ook humoristisch.

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Hoofdredacteur online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog blijft trekken. 'Mijn naam is Selma' van Selma van der Perre bijvoorbeeld.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'Bastard Out of Carolina' (Dorothy Allison), 'The Miseducation of Cameron Post' (Emily M. Danfort) en 'Nacht in Caracas' (Karina Sainz Borgo).

 


Alle tips van Nicole (1)

Alle tips van Nicole (2)