't Hooge Nest

cover ''t Hooge Nest'

Roxane van Iperen

27 augustus 2019 | Tip van Danique

In het begin was ik even bang dat ik een opsomming van de oorlog zou krijgen: veel uitleg, weinig emotie. Maar hoe verder je in het boek komt, hoe meer emotie erbij komt kijken. En dát zocht ik. Ik heb enorm meegeleefd met de familie Brilleslijper. En ook al weet je door de achterflap al een beetje hoe het verhaal gaat lopen, toch houd je ontzettend veel hoop.

De schrijfster geeft genoeg uitleg om het verhaal voor iedereen begrijpelijk en boeiend te houden. Weet je niet zoveel van de Tweede Wereldoorlog af? Dan legt ze op een prettige manier de achtergronden uit. Zonder dat het storend wordt voor wie er wél veel vanaf weet.

Het mooiste aan dit boek vind ik dat het waargebeurd is… Iets wat je je in deze tijd amper nog kunt voorstellen. Van Iperen weet het verhaal zó goed neer te zetten, dat ik dit boek wel tien keer zou kunnen lezen. En nog zou het mij niet vervelen. Een must om te lezen, al is het alleen maar om de herinnering aan deze mensen levend te houden.

Bekijk dit e-book


foto panellid DaniqueDanique
Content creator bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Ik lees werkelijk alles wat los en vast zit. Van young adult tot romans en van literatuur tot thrillers. Om de paar maanden heb ik weer een ander favoriet genre. Dan lees ik alleen maar romans achter elkaar, tot ik ze niet meer kan zien. Hierna spring ik weer over naar thrillers, dan weer naar young adult… De mooiste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen zijn toch wel ‘De zon achterna’ van Shobha Rao en ‘Het huis voor ongewenste meisjes’ van Joanna Goodman.


Alle tips van Danique