Terug in Amerika

cover 'Terug in Amerika'

Bill Bryson

18 september 2018 | Tip van Ilse

Laat ik deze tip beginnen met een waarschuwing: lees dit boek niet in het openbaar. Ik maakte die fout wel. Bill Bryson is zo onvoorstelbaar grappig, dat mijn medereizigers zich zorgen maakten over mijn geestelijke welzijn.

In ‘Terug in Amerika’ beschrijft Bryson zijn poging om samen met jeugdvriend Katz de Appalachian Trail te bewandelen. Dit bijna 3500 kilometer lange pad loopt van het zuidelijke Georgia naar het noordelijke Maine, over het Appalachen-gebergte. Bryson observeert met veel humor de beperkte voorzieningen onderweg, de tekortkomingen van de andere wandelaars en niet in de laatste plaats die van zichzelf. Ook voorziet hij in de rijke en vaak bizarre geschiedenis van de Amerikaanse nationale parken.

‘Terug in Amerika’ is een heerlijk boek voor fervente wandelaars, maar juist ook voor de luiestoellezers - zonder enig risico op beren, onderkoeling of al die andere gevaren die de Appalachian Trail in petto heeft.

Bekijk dit e-book


foto panellid NicoleIlse
Contentspecialist Koninklijke Bibliotheek

Is er iets mooiers dan verdwijnen in een goed, dik boek? Voor mij niet.

Ik lees van alles. Van Russische klassiekers tot de nieuwste Murakami, van hilarische reisverhalen van Bill Bryson tot 'Homo Sapiens' van Yuval Noah Harrari. Het onderwerp en de stijl zijn niet eens zo belangrijk. Ik ga op zoek naar de belevingswereld en het verhaal van een ander. En het liefst van iemand die heel anders is dan ik.