Vijf stappen van jou

cover 'Vijf stappen van jou'

Mikki Daughtry, Rachael Lippincott, Tobias Iaconis

15 december 2020 | Tip van Yara

Dit indrukwekkende young-adultverhaal neemt je mee in het leven van de 17-jarige Stella, die al haar hele leven lijdt aan taaislijmziekte. Ze brengt veel tijd door in het ziekenhuis, kent iedere verpleegkundige en arts en heeft zelfs een eigen kamer. Ze houdt zich al jarenlang aan strikte regels om in aanmerking te kunnen komen voor een longtransplantatie die ervoor kan zorgen dat haar leven wordt verlengd. Dat betekent dus heel veel medicijnen slikken op vaste momenten én afstand bewaren van mensen die een risico tot haar vormen. Op een dag ontmoet ze Wil, een 17-jarige jongen die bij haar op de afdeling komt te liggen. En dat zorgt voor veel veranderingen …

Stella is een vrolijke en positieve jonge vrouw, terwijl Wil een pessimist is die he-le-maal klaar is met het ziek zijn. Hij is opstandig, wil eigenlijk elke regel overtreden om zo vrij mogelijk te leven. Wil is een groot risico voor Stella, maar toch heeft hij een enorme aantrekkingskracht op haar. En dat ze zulke tegenpolen zijn, verandert hun kijk op het leven compleet.

Op een luchtige manier lees je over taaislijmziekte en de impact op het leven van patiënten. Een hartverscheurend verhaal, een tranentrekker, waarbij je soms op de een of andere toch een lach op je gezicht krijgt. Als je op zoek bent naar een bijzonder en origineel young-adultboek, dan is ‘Vijf stappen van jou’ een echte aanrader.

Bekijk het luisterboek

Bekijk het e-book


foto panellid YaraYara
Marketeer jeugd bij de Koninklijke Bibliotheek

Lezen is me met de paplepel ingegoten: mijn moeder sleurde me elke week mee naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te kiezen. Mijn liefde voor lezen ontwikkelde zich verder toen de hype rond de 'Twilight'-boeken losbarstte. Die liefde heb ik nooit meer losgelaten.

Ik heb jarenlang youngadultboeken verslonden en op z’n tijd houd ik nog van een goed YA-verhaal, zo’n verhaal waar je je compleet in kan verliezen. Daarnaast lees ik romans, maar ook non-fictie en zo nu en dan een thriller. Recentelijk las ik 'De zeven zussen'-reeks van Lucinda Riley, 'Alles op alles' van Marijke Vos en 'Vijf stappen van jou' van Rachael Lippincott.


Alle tips van Yara