Vingervlug

cover 'Vingervlug'

Sarah Waters

12 juni 2018 | Tip van Nicole

Vuile plannen, verraad en liefde in Victoriaans Londen. Het klinkt als een goedkoop verhaal, maar niets is minder waar. Wat een boek! Het lag een tijdje op de plank voordat ik het opensloeg, maar eenmaal begonnen las ik het in één ruk uit.

Ik ga niet te veel verklappen over het verhaal. Wat ik wel kan zeggen is dat Sarah Waters drie keer op de shortlist van de Man Booker Prize heeft gestaan, ook met dit boek. Ze schrijft geweldig, heel filmisch. Een oud landhuis, de krochten van arm Londen, een gekkenhuis: het is steeds alsof je er zelf rondloopt. Niet voor niets is van een aantal van haar boeken een tv-serie gemaakt.

Lees in ieder geval het eerste deel, tot ze bij het gekkenhuis aankomen, en bepaal dan of het wat voor je is. Vind je het niks? Leg dan maar weg. Ben je inmiddels verslingerd geraakt? Heel veel plezier!

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Redactiecoördinator e-books bij de online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog is een periode die blijft trekken. 'De smalle weg naar het verre noorden' van Richard Flanagan bijvoorbeeld, of 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'De bekeerlinge' (Stefan Hertmans), 'De acht bergen' (Paolo Cognetti) en 'A Tale of Two Cities' (Charles Dickens).


Alle tips van Nicole (2)

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht