Vrijheid

cover 'Vrijheid'

Hilary Mantel

17 april 2018 | Tip van Nicole

Als je van historische literaire romans houdt, dan moet deze zeker op je lijstje. 'Vrijheid' is het eerste deel van de trilogie 'Een veiliger oord', waarin je in het Parijs van vlak voor de Franse Revolutie wordt ondergedompeld.

Mantel schrijft met vaart. De Franse Revolutie is een groot onderwerp maar ze houdt het klein en behapbaar door de levens van een aantal personen uit te lichten: de leiders van de revolutie. Ze besteedt veel aandacht aan familie en relaties waardoor het persoonlijk en boeiend blijft. Zo zit je ook heel snel in het verhaal. Als je de smaak te pakken hebt, kun je door met deel 2 en 3!

Bekijk dit e-book


foto panellid Nicole


Nicole
Redactiecoördinator e-books bij de online Bibliotheek


Ik lees vooral literatuur, maar daarbinnen heel gevarieerd. Nederlandse en internationale literatuur, bekend en minder bekend, recente prijswinnaars en gevestigde klassiekers.

De Tweede Wereldoorlog is een periode die blijft trekken. 'De smalle weg naar het verre noorden' van Richard Flanagan bijvoorbeeld, of 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr.

Mooie boeken die ik recentelijk las: 'De bekeerlinge' (Stefan Hertmans), 'De acht bergen' (Paolo Cognetti) en 'A Tale of Two Cities' (Charles Dickens).


Alle tips van Nicole (2)

Alle tips op een rij?

Bekijk het overzicht